Workshop Rally Freestyle door Dancing Paws

Wat is Rally-Free?

Rally Freestyle is een voor Nederland nieuwe sport waarin Dogdance en Rally Obedience worden gecombineerd. Rally Free is overgewaaid vanuit Amerika. Dancing Paws heeft deze sport in 2016 voor het eerst gepresenteerd tijdens het Animal Event 2016.

Rally Freestyle benadrukt de precieze uitvoering van zowel Dogdance als Gehoorzaamheidsoefeningen. Het is een ideale tak van sport voor de hondenbezitters die wel de oefeningen van Dogdance leuk vinden om te  doen, maar niet de intentie hebben om een Dogdance-act neer te zetten.

In Rally Freestyle volgen handler en hond een bepaald genummerd parcours. Op dit parcours staan borden waar oefeningen op vermeld staan. De overgang van de ene oefening naar de andere bestaat uit volgwerk aan diverse zijdes ten opzichte van de handler. De oefeningen dienen correct uitgevoerd te worden door de hond en handler. De nadruk ligt niet op de snelheid in het parcours, maar wel op de uitvoering van de oefeningen.

In deze workshop leer je enkele diverse oefeningen van de dogdance, obedience en krijg je uitleg over de bordjes. Deze oefeningen worden uiteindelijk in een parcours neergezet. Je hond en jijzelf hoeven geen ervaring te hebben in Dogdance of Obedience. Deze workshop is geschikt voor zowel beginners als al meer ervaren handlers.

Meer informatie over Rally Freestyle kan je vinden op onze website, waar ook een voorbeeldfilmpje is te zien: http://dancingpaws.nl/index.php/activiteiten/rally-freestyle

Naast Rally Freestyle geeft Dancing Paws ook workshops, demo´s en lessen in dogdance en zijn wij steeds verder in ontwikkeling om ook andere leuke workshops aan te bieden. Via onze website kun je jezelf aanmelden voor onze mailing zodat je altijd als eerste op de hoogte bent van de ontwikkelingen.

Share

Comments are closed.