Pitbull-/American Staffordshire Terrier – Demonstraties Canifit

De Pitbull is één van de meest gevreesde, en daardoor geweerde hondenrassen ter wereld. In vele Europese landen is het bezit van deze honden aan strenge voorwaarden en restricties verbonden, en vaak zelfs verboden. Veel mensen zien deze honden als onbetrouwbare en bloeddorstige vechtmachines.

Maar in handen van enthousiaste eigenaren, die bereid zijn deze werkhond pur sang de training, opvoeding en uitdaging te bieden die ze nodig hebben, blijkt dit ras niet alleen een geweldige en betrouwbare metgezel te zijn, maar ook een sporthond van het grootste kaliber!

In de 19e eeuw stond dit ras vooral bekend als “nanny-dog”, vanwege het feit dat deze honden bijzonder zachtaardig tegenover (kleine) kinderen zijn.

Nog steeds is de mensvriendelijkheid van dit ras legendarisch, aangezien dit ook een aspect is waarop in de serieuze fok de nadruk gelegd wordt.

canifit

Graag wil het sportteam u dan ook een aantal demonstraties voorschotelen op het festival!

We laten een drietal sporten zien, die speciaal voor dit ras ontwikkeld zijn:

Highjump: De hond springt vanuit stand naar een opgehangen dummy recht boven de hond. De hond dient deze even vast te pakken, en wordt daarna door de geleider weer op de grond gezet

Farjump: De hond springt over een frame, met daarop om de 5 centimeter een pvc pijpje. De hond moet in drie sprongen de grootste afstand halen.

Bikejoring: De nieuwe Xtreme-hondensport! Over het terrein zult u regelmatig bikejoring-enthousiast Johan op zijn ATB tegenkomen, getrokken door zijn Amstaff Pebbles. Johan en Pebbles trainen hierop met grote regelmaat in de bossen, en behalen dan snelheden van bijna 40 km/h!

Share
Bookmark the permalink.

Comments are closed.