Geen Zwerfdieren Festival 2018

De organisatie van het Zwerfdieren Festival heeft besloten om in 2018 geen festival te organiseren. Dit vanwege jaarlijks teruglopende bezoekersaantallen en de locatieverandering in 2017.

We gaan natuurlijk wel aandacht besteden aan Wereld Zwerfdierendag en over de manier waarop zullen wij u binnenkort informeren.

Ook denken wij na over een curatieve manier waarop wij Wereld Zwerfdierendag in de toekomst willen vieren in combinatie met een gelegenheid waarop (zwerf)dierenliefhebbers bij elkaar kunnen komen.

 

Share

Zwerfdieren Festival 2017 terugblik

Het festival is weer achter de rug. Het was een onverwacht mooie dag. De zon liet zich regelmatig zien. Het aantal bezoekers was lager dan andere jaren. Of de weerberichten hier mee te maken hadden, de gewijzigde locatie of het feit dat het festival vorig jaar ivm slecht weer gecanceld werd is de vraag. Waarschijnlijk een combinatie van factoren. De kraamopbrengst was bij onze eigen kraam in elk geval hoger dan andere jaren. Er was dus niets mis met de kwaliteit van de bezoekers.

De organisatie van het festival kijk terug op een positieve dag. Langs deze weg willen wij de standhouders, bezoekers en vrijwilligers van harte bedanken. En de honden natuurlijk. Het plezier  dat de honden uitstraalden maakten het tot een onvergetelijke dag. Voor beelden van de dag klik op deze link. De foto’s zijn gemaakt door Diana Jansen van Zwerfdieren in Nood.

Natuurlijk bedanken we ook Stichting Dierenlot. Zonder wie dit festival niet mogelijk zou zijn geweest.

Tot volgend jaar!!!

Onze top verkoopster en ambassadrice Valentina

Coleta en Carien, topduo

Share

Greyhounds in Nood Nederland (GINN) aanwezig op het festival

Greyhounds in Nood Nederland (GINN) bemiddelt sinds 1999 Spaanse galgo’s voor Nederlandse en Belgische adoptiegezinnen. Sinds 2016 bemiddelen zij ook Ierse greyhounds en lurchers. De windhond is altijd de klos: of ze worden op gruwelijke wijze afgedankt aan het einde van het Spaanse jachtseizoen, of ze worden afgedankt als ze niet meer voldoen voor de renbanen. Het gaat hierbij om tienduizenden honden per jaar. GINN werkt samen met 4 Spaanse en 2 Ierse asielen. Niet alleen nemen ze honden van hen over voor de gevonden adoptiegezinnen, ook ondersteunen ze hen financieel en met donaties in de vorm van manden, dekens, jasjes, medicijnen, halsbanden en riemen en voer. Daarnaast probeert GINN een steentje bij te dragen aan de hele bewustwording rondom de windhonden problematiek door middel van o.a. belangrijke petities en informatie verstrekking op o.a. scholen.

Wilt u meer informatie bezoek dan hun stand op het Zwerfdieren Festival.

Share

Dutch Hero’s een van de standhouders op het festival

Dutch Hero’s staat voor kwalitatief hoogwaardige producten voor honden, katten en paarden. Dutch Hero’s biedt producten aan waarover is nagedacht. Producten met een natuurlijkere herkomst en/of met een voor uw huisdieren veiligere samenstelling. Met deze criteria en met kennis van de mogelijke risico’s die bepaalde stoffen met zich meebrengen, selecteert Dutch Hero’s de producten die zij in webshop en op de stand van het Zwerfdieren Festival aanbieden.

We care for your pets as if they were our own!

Share

Cato’s Droom zal weer aanwezig zijn op het festival

Cato’s Droom zal aanwezig zijn op het Zwerfdieren Festival met een stand. Cato’s Droom is een webshop met een missie.

Wat willen zij bereiken met de webshop ?

 • Hondenbezitters stimuleren meer met hun hond te doen dan alleen een blokje om, samen te spelen en samen dingen te ondernemen met hond, partner en kind daarbij denkend aan veiligheid.
 • Veilige producten die gemak geven in de vacht-verzorging van de hond.
 • Jou en je hond uitdaging bieden d.m.v: dvd ‘s, boeken, spellen.
 • Producten die gemak bij het uitlaten. Denk aan de MaZter anti-trek-tuigen.
 • De wind en waterdichte jassen voor dames en heren.
  Speciaal ontworpen voor de hondenbezitter met heel veel zakken in de jassen.
 • Ze streven veiligheid uit en thuis na en bieden  ook veilige wondverzorgingsmiddelen en oor en oog-middelen.
Share

Zwerfdier in Nood (ZIN) heeft zin in het festival

Stichting Zwerfdier in Nood houdt zich vooral bezig met het herplaatsen van zwerfhonden uit Spanje, het verlenen van (financiële en materiële) ondersteuning aan plaatselijke asielen en het bestrijden van dierenleed ter plaatse. ZiN bemiddelt vooral honden die in het land van herkomst weinig kans maken op plaatsing of niet goed kunnen aarden in het asiel.

Daarnaast ondersteunt Stichting ZiN ter plaatse door onder andere:
– Geld in te zamelen voor (ver)bouw van de asielen, operaties, medicatie, enzovoort.
– Educatie- en castratieprojecten te ondersteunen of op te zetten in de asielen ter plaatse.
– Inzamelen van hulpgoederen ter ondersteuning van de asielen.

Stichting Zwerfdier in Nood zal aanwezig zijn op het Zwerfdierenfestival met een kraam waar zij (deels handgemaakte) spullen verkopen waarvan de opbrengst ten goede komt aan de door hen ondersteunde Spaanse asielen. Daarnaast verstrekken ze informatie over hun werkwijze en de honden die beschikbaar zijn voor adoptie. Ze zien jullie graag op 17 april in Oss!

Share

Balansbrenger aanwezig op het Zwerfdieren Festival voor mens en hond!

Balansbrenger is een holistische praktijk voor mens en dier en wordt gerund door Anouk Smit. Zij is animal & human lifestyle coach. Ze adviseert mensen op het gebied van gezondheid en gedrag en bekijkt dit alles op een holistische manier. Ze is Bowen therapeut voor zowel mensen als honden en holistisch gedragstherapeut voor honden. Een van de onderdelen waar zij mee werkt zijn therapeutische essentiële oliën. Daarnaast doet zij bodyscans met de Zyto Balance.

Op het zwerfdierenfestival heeft zij een kraam waar je terecht kunt voor informatie over essentiële oliën, hoe je deze kunt inzetten om jezelf of je hond te ondersteunen op emotioneel, fysiek, mentaal of spiritueel vlak. De oliën kunnen op vele vlakken worden ingezet, denk aan;

– acute verwondingen, verstuikingen, verrekkingen

– chronische ziekten (diabetes, epilepsie)

– ouderdom (verbetering van de kwaliteit van leven!!)

– asielhonden/ herplaatshonden (herstel van trauma)

– problemen met voortplanting

– voor- en na chirurgie (het verminderd de hersteltijden)

– allergieën, huidproblemen

– gewrichtsproblemen (heupdysplasie, elleboogdysplasie)

– problemen met organen (hart/nier/blaas/longen/darmen/lever)

– honden in de sport (obedience/sledehonden/windhonden/doggy dance etc.)

Deze lijst is niet compleet maar schept slechts een indruk.

Daarnaast is het mogelijk om een bodyscan te boeken voor zowel mensen als honden. Een  bodyscan wordt uitgevoerd met de Zyto Balance. Elke cel in je lichaam staat in verbinding met een netwerk dat bestaat uit spieren, zenuwen, organen, weefsels, botten en vele andere minuscule onderdelen. Ze sturen en ontvangen informatie en coördineren daarmee de miljoenen functies van alle processen in je lichaam, elke dag opnieuw. Terwijl een lichaam zich aanpast aan veranderende omstandigheden om gezond te blijven, maakt het gebruik van deze energetische communicatienetwerken. Dit gebeurt zo effectief dat je het meest van de tijd niet eens door hebt hoeveel aanpassingen er plaatsvinden.

Als je lichaam te maken krijgt met een grotere uitdaging op het gebied van gezondheid, ontstaan er symptomen. Symptomen zijn een uiterlijke expressie van de inspanningen van een lichaam om met deze uitdagingen om te gaan. Verhoging van de lichaamstemperatuur, zwelling, pijn, vermoeidheid, hoesten, slapeloosheid, wie kent ze niet? Zodra je symptomen herkent kun je een lichaam assisteren in het helingproces, door meer te slapen, meer gezuiverd water te drinken, supplementen toe te voegen aan je voeding of rust. Te vaak negeren we deze symptomen en worden we (soms pas op de lange termijn) ziek.

Zou het niet fijn zijn om je lichaam te kunnen vragen wat het nodig heeft in dit helingsproces? Daarvoor is de Zyto Balance uitermate geschikt! De Zyto Balance wordt toegepast op zowel mensen als dieren.

Ons lichaam is een energetisch veld met een bepaalde frequentie, elke cel heeft in feite zijn eigen frequentie. Op basis van 121 biomarkers, die staan voor je organen, meridianen, wervels en gebit, worden deze frequenties gescand. Bij honden gebeurt dit in de lies, bij paarden op de borst. De Zyto Balance brengt ook de samenhang tussen de lichaamsonderdelen in kaart volgens de traditionele Chinese geneeskunde. Op basis van de biomarkers maakt de Zyto Balance een rapport welke suggesties geeft met welke essentiële oliën en/of supplementen je de biomarkers die uit balans zijn weer in balans kunt brengen.

LET OP: De Zyto Balance stelt geen diagnose!

De kosten van een bodyscan zijn €50,-

Share

Lezing EFT (emotional freedom techniques) door Froukje Strik op het festival

 Wil je dat jouw hond lekker in zijn lijf zit? 

Froukje Strik gaat tijdens het Zwerfdierenfestival vertellen wat EFT, emotional freedom techniques, voor jouw hond kan doen en hoe het werkt.

Met EFT pakt ze ongewenste emoties aan als angst: verlatingsangst, angst voor bepaalde mensen of voorwerpen, angst voor geluiden. Ook akelige herinneringen zoals opgejaagd zijn, mishandeld, verwaarloosd of achtergelaten.

Met EFT wordt de oorzaak aangepakt en na een EFT-sessie zal jouw hond lekkerder in zijn lijf zitten en meer ontspannen zijn.

Na afloop van de lezing is er gelegenheid om vragen te stellen.

De lezing wordt vijfmaal gegeven: om 11.00 uur,12.00 uur, 14.00 uur, 15.00 uur en 16.00 uur.

De toegang is gratis. Inschrijven is niet nodig.

www.froukjestrik.nl

Share

Hands 4 dogs is aanwezig op het festival met hondenmassage

Honden zijn net als mensen. Net zoals wij, kunnen ook honden uit balans zijn. Fysieke klachten, afwijkend gedrag en emotionele klachten kunnen het gevolg zijn. Door middel van hondenmassage, Reiki, de juiste voeding, fytotherapie, aromatherapie of celzouten kan Hands 4 Dogs de hond weer in balans brengen.

Hondenmassage

Hondenmassage biedt veel voordelen op zowel geestelijk als fysiek vlak en is breed inzetbaar. Massage stimuleert de bloed- en lymfecirculatie in huid en onderhuids bindweefsel en zorgt voor een versnelde afvoer van afvalstoffen. Daarnaast activeert massage het zenuw- en het hormoonstelsel, hetgeen een sterke invloed heeft op de gemoedstoestand en het gedrag van uw hond. Ook verlicht massage pijn, werkt spijsvertering verbeterend, hersteld het zelfhelend vermogen van het lichaam en werkt kalmerend en ontspannend.

Massage kan helpen bij:

 • Lichamelijke problemen zoals ouderdomsklachten of een chronische aandoening zoals ED of HD,
 • Het verlichten van pijn,
 • Afvoer van afvalstoffen,
 • Het stimuleren van de spieractiviteit en het normaliseren van de spierspanning,
 • Verbeteren van de doorbloeding van de huid en het onderhuids bindweefsel,
 • Revalidatie na een operatie of een trauma,
 • Overgevoeligheid of allergieën,
 • Stijfheid,
 • Blessures,
 • Gedragsproblemen zoals hyperactiviteit, teruggetrokkenheid, nervositeit, angst of (angst)agressie ,
 • Sportieve activiteiten zoals flyball, behendigheid, pakwerken of Hoopers (denk hierbij aan warming up en cooling down).

Kortom, massage kan ingezet worden bij alle honden in alle leeftijdscategorieën.

Op het festival zal Hands 4 Dogs aanwezig zijn en kunt u uw hond laten masseren.

Share

Nog een paar weken en we gaan los op het Zwerfdieren Festival!!!!

Share