Dierensteun La Vida een van de standhouders op het festival

Onder het motto ‘De wereld verander je niet alleen maar samen’ verandert Stichting Dierensteun La Vida sinds zes jaar het leven van vele (oudere) zwerfhonden en honden met een beperking uit voornamelijk Spanje. Inmiddels hebben al meer dan 600 zwerfhonden hierdoor een fijne baas gevonden. Voor buitenlandse asielen is de samenwerking met dit soort stichtingen  – en daarmee dus voor de zwerfdieren daar  – van levensbelang. La Vida zoekt in eigen land ook samenwerking  met andere stichtingen en organisaties op het gebied van hulp aan zwerfdieren, waardoor de kansen  op het vinden van de ideale baas voor de honden worden vergroot.

Dierensteun La Vida geeft voorrang aan oudere zwerfhonden en honden met een beperking omdat deze dieren in hun eigen land niet of nauwelijks een kans maken en juist zij het in de asielen extra zwaar hebben. Ook jongere honden worden op verzoek van de vrijwilligers van het asiel bemiddeld. Dit zijn dan vaak honden die het zonder aandacht van de mens zwaar hebben of gewoon niet in een asiel thuishoren.     

Motto: Iedereen kan het leven van een zwerfhond veranderen. En ook al is het er maar ėėn, dat leven heb je tenminste ten goede veranderd! Dat is de belangrijkste motivatie van de vrijwilligers van Dierensteun La Vida.

Vrijwilligers en adoptanten met hun honden tijdens de jaarlijkse La Vida-hondenwandeling

 

 

Share
Bookmark the permalink.

Comments are closed.